10 tökéletes téli program nem csak gyereknek

06
Jan

Íme a 10 legjobb program országszerte

1.  FUTURA – Tudománykedvelőknek
 
Mosonmagyóváron a természettudományok rejtélyes világát tapasztalhatjuk meg a számtalan elképesztő játék, kiállítás és show közben. Van itt a nagyobbaknak Pániklabor szabadulós játék, villámokat generálhatunk a Tesla transzformátorral, modellezhetjük az űrkutatást, kipróbálhatjuk a repülőgép-szimulátort és még rengeteg dolgot, amit ebben a videóban gyűjtöttek össze.

 2. CSOPA – Fizikarajongóknak
 
A budapesti Csodák Palotájában hasonlóan tudományos ihletésű, fantasztikus játékokkal találkozhatunk. Ha óriás zongorán játszanánk, kipróbálnánk, milyen a gigantikus optikai csalódás vagy elheverednénk egy igazi fakírágyon, feltétlenül keressük fel az Öveges professzor megálmodta fizikai csodapalotát.

 3. TROPICARIUM – Bátor cápászoknak
 
A Csodák Palotájával egy helyen találjuk a teljesen más jellegű, a gyerekszáj által „cápás állatkertnek" nevezett trópusi állatkertet. A Tropicariumban minden csütörtökön cápaetetést láthatunk, lehet ráját simogatni, majmokat etetni, a fejünk fölött átúsznak cápák, különleges halak. Láthatunk aligátort, majmokat, rovarokat is.
 
TIPP! A Tropicariumban járt az Év Utazója is, ahol nem csak a cápaetetést látta, de majmokkal is "randizott".  


 4. PANNON CSILLAGDA – Űrfürkészeknek
 
Bakonybél Zirc és a Bakony legmagasabb hegyének közelében álló község, s amellett, hogy Cseh Tamás gyakran táborozott itt, nevezetessége, hogy nagyon alacsony a fényszennyezettsége. Épp ezért is épült meg itt a hatalmas csillagvizsgálóval felszerelt planetárium. Beöltözhetünk űrhajósnak, láthatunk napkitöréseket, űrjáró autót, sőt, egy fantasztikus 3D moziban is kutathatjuk az ismeretlen világűrt.


 5. LIGNEUM – Erdőkerülőknek
 
A Nyugat-Magyarországi Egyetem bemutatóközpontja borzasztó komolyan hangzik, de valójában egy hihetetlenül izgalmas interaktív kiállítást láthatunk három szinten a fáról. Megtudhatjuk milyen a fák élete, hogyan dolgozzák fel a kivágott törzseket, fajátékokat, faépítészeti érdekességeket láthatunk. A központi kupolán át pedig faóriások kukkantanak be.


 6. MOHÁCS Történelmi emlékhely – Kalandjátékfüggőknek
 
A mohácsi csata helyén emelt történelmi emlékhelyen egy interaktív látogatóközpontban próbálhatjuk ki, milyen katonák lettünk volna a törökök elleni ütközetben – egy videójáték segítségével. A nulladik szinten megnézhetjük a korabeli ruhákat, fegyvereket. Külön az óvodásoknak, iskolásoknak és a felnőtt korosztálynak is készült izgalmas filmen ismerkedhetünk meg a csata előzményeivel és közvetlen következményeivel is.
 
7. Kemenes VULKÁNPARK – Katasztrófaelhárítóknak
 
Celldömölk mellett van egy kihunyt, régi vulkán, aminek besétálhatunk a belsejébe, de ez még nem minden! Kipróbálhatjuk, milyen egy vulkán vagy gejzír kitörés, interaktív űrutazást tehetünk a Marsra és a Jupiterre is.


 8. MINIVERSUM – modellezőknek és vasutasoknak
 
Magyarország legnagyobb terepasztalán a vonatozás, a modellezés, az irányítás és a makettház-építés minden szépségét megismerhetik a gyerekek. A részletgazdag, folyamatosan mozgásban lévő terepasztalon pedig Magyarország, Ausztria és Németország nevezetességei, jellegzetes tájai elevenednek meg.


 TIPP! Ha tetszett a Miniversum, érdemes felkeresni a másik nagy modellkiállítást Keszthelyen is, ahol Magyarország legtöbb furcsa múzeumát is megnézhetjük egy füst alatt.
 
9. ZSOLNAY Kulturális Negyed – művészlelkeknek
 
Pécs kulturális negyede egy igazi elvarázsolt világ. Nagyon sok szép kerámiát láthatunk, bekukkanthatunk a gyár titkaiba, ahol megtanulhatjuk és kipróbálhatjuk, hogyan kell azokat megfesteni és kiégetni. Van kakaóbár és bábszínház a gyerekeknek, babzsákfotelek az ücsörgéshez, csupa rózsaszín kiállítás, bekukkanthatunk a Varázstérbe.


 10. VARÁZSHEGY – Kis biológusoknak
 
A Budapesti Állatkert nagy sziklájának a gyomrában összesen négy izgalmas szintet járhatunk be, ahol az őstengerektől elkezdve a mikroszkopikus és rovarvilágon át megismerkedhetünk a Darwin laborral, az óriás élőlények életével. Az Űrbázison a Marslakókat, a Sötétlabirintusban pedig a denevéreket leshetjük meg. Természetesen érdekes 3D filmeket és igazi állatbemutatókat is láthatunk baglyokkal, majmokkal.
 

Kapcsolat