8 bakancslistás nyári kaland

09
Jun

A legjobb kalandok általában olyanok, hogy nem a szokásos módon jutunk el valahonnan valahová és közben olyasmiket látunk, amiket általában nem. Ezért is szeretünk utazni.

 1.       Egy szál drótkötélen suhanni a szakadék felett

Könnyen összehozható itthon a drótköteles mutatvány: akár a Szár-hegy és Magas-hegy közötti 1 km hosszú szakaszon 80 km/órás végsebességgel is az idén átadott ZIPLINE-on, méghozzá Sátoraljaújhelyen.
Kipróbálható: Zemplén Kalandpark | Ára: 3500 Ft/fő/csúszás

Visegrádon a hasonló szerkezetet CANOPY-nak hívják, és további pozitívuma, hogy a legjobb kilátás nyílik a pályáról a Dunakanyarra, Börzsönyre, a Fellegvárra és a Pilisre is.  
Kipróbálható: Fun Extreme Canopy | Ára: 3900 Ft


2.       Hősnek lenni

Aki képzelte már magát dzsungelharcosnak, titkosügynöknek vagy minimum kalóznak (és ki nem?!), alig várja, hogy G.I. Joe-zhasson a fák felett, lőjön, motorcsónak után kötve száguldjon és más hasonló izgalmakat éljen át, mint például a jégcsákányos falmászás. Ebből a műfajból a több mint 30 legjobb hazai kalandparkot is összegyűjtöttünk már korábban, ahol mindezt együttesen és külön-külön is kipróbálhatjuk.  Gyerekeknek autentikus falusi kalandok is elérhetők, de a kemény mag számára is lesz kihívás. Kipróbálható: országszerte | Ára: változó, 3000/Ft/főtől (felnőtt)

Ez pedig a rettegett bükfürdői óriáshinta:

Bevállalósaknak ajénljuk:  júniusban lesz két brutális akadályfutás, amiről itt írtuk bővebben. Addig is jó edzést a kalandparkokban!

3.      Lezúzni a Mátra tetejéről

Az eszköz neve mountaincart, a Mátra teteje pedig szó szerint a Kékestető, ahonnan 6 km-es épített pályán repeszthetünk végig Mátrafüredig. Brutális! A pálya idén május 1-jén nyit.
Kipróbálható: Hi-Tech Sportok Bázisa  | ára: 4999 Ft/fő/alkalom

4.      Futurisztikus módon közlekedni

Bár Csillagkapuval nem szolgálhatunk (még),  azért elég fura jármű a segway,  vagy ahogy Visegrádon hívják, az extrabringa. A kezdeti bénázások után hamar ráérez az ember, és  ebben a stílusban tényleg nagyon mókás feljutni a Fellegvárba vagy rallyzni az erdei utakon.
Kipróbálható: országszerte, például Szegeden itt, Hévízen itt, Budapesten itt | Ára: 10.000 Ft/főtől, túrafüggő

segway

5.       Barlangászni – extrémen

Egy darab overáll, egy sisak, egy fejlámpa és lehetőleg semennyi klausztrofóbia szükséges a sikeres sárban, több méteres földalatti folyó fölött, szűk járatokban és kiszögellésekben préselődéshez. A látvány mindenképpen megéri, az élmény pedig frenetikus. Felszerelést a szervezők biztosítanak.

Kipróbálható: nemzeti parkokban, egyesületek szervezésében | Ára: 2000 Ft-tól/fő

6.     Hegymászónak lenni

A hegy- és sziklamászás nem a legveszélytelenebb sport a Földön, de szerencsére van egy köztes alternatíva a domboldal és az igazi hegymászás között, ez pedig a via ferrata, azaz a vasalt út. Ami annyit tesz, hogy a hegyoldalon egy kiépített „szamárvezetőt", vasrudakból és huzalból álló ösvényt hoznak létre, amin könnyebb felkapaszkodni a hegytetőre. Kalandoroknak és sziklamászással kacérkodóknak kifejezetten ideális, a végén pedig miénk lesz a vár is!

Kipróbálható: Cseszneken és hamarosan Tatabányán | Ára: felszerelés bérlése 2500Ft + túravezetés

7.      Terepjáróval rallyzni és szafarizni

Az olyan alapvető hiányosság, mint hogy nincs az embernek terepjárója, az is áthidalható, mert Szeged környékén kiváló terepjárós túrákat szerveznek. Itt aztán lehet mocsárban szántani is, hogy teljes legyen az off-road élmény.
Kipróbálható: 4x4 Tours, Szeged | Ára: 12.900-tól / autó (max 4 utassal a fedélzeten)

Ha viszont a tereprombolás helyett másra fektetnénk a hangsúlyt, a Hortobágyon (hol máshol) már szafarizni is lehet.  A klasszik Rover utasteréből prímán felfedezhetők a kisbusznyi méretű őstulkok, bivalyok, magyar szürkék és vadlovak.  
Kipróbálható: Hortobágyi Nemzeti Park | Ára: nemzeti parki belépő + 1200 Ft/fő

8.        Repülővezetés és szabadesés

Szegeden és Budapesten is belekóstolhatunk a repülőgép-vezetés rejtelmeibe.
Kipróbálható: Flyteam | Ára: 14 600 – 19 600Ft

Ejtőernyőzni instant módon (azaz hosszas tanulási folyamat nélkül) kétféleképpen is lehet:

1. Hagyományos módszerrel, tandemben egy gyakorlott ugróval, igazi repülőből, combos landolással és zuhanással. Ezt viszonlyag sok helyen meg tudjuk tenni, ahol van reptér. Ára: 30.000-tól/fő

 tandemugrás

 

 

 

 

 

 

 

 

2.  Szélcsatornában lebegve.  Ennek előnye - ami ugyanakkor a hátránya is lehet -, hogy kihagyjuk a teljes körítést és csak a szabadesés marad. Kipróbálható: Skyward | Ára: 15 000Ft/fő

 

forrás: itthon.hu

Kapcsolat