A Bécsi Filharmonikusok nyáréjszakai koncertje

06
May

Május 29-én a schönbrunni kastélypark párját ritkító szabadtéri koncertteremmé alakul át. A kastély gyönyörű barokk kertjében, a Neptun-kút előtt, ekkor tartják a Bécsi Filharmonikusok hagyományos nyáréjszakai koncertjüket, amelyen az idén Christoph Eschenbach vezényel. Lang Lang zongorista vendégszerepel. A belépés ingyenes!


Az 2004 óta megrendezett eseményre 100.00 látogatót várnak. A koncertet tévé közvetítésnek köszönhetően a világon több millióan élvezhetik.

A schönbrunni Nyáréjszakai Koncertet először 2004 májusában, az Európai Unió bővítése alkalmából rendezték meg. Eredetileg egyszeri alkalomnak szánták, s helyszínül sem a Habsburgok bécsi nyári rezidenciájának parkját, hanem az osztrák-szlovák-magyar határ közelében található Schloss Hofnak, Szavoyai Jenő barokk kastélyának kertjét akarták választani. Végül a Schönbrunn palota parkjában, Bécs egyik fő turisztikai látványosságában megtartott ingyenes koncert annyira sikeresnek bizonyult, hogy a nyár eleji bécsi programkínálat egyik állandó elemévé vált.

2014. május 29-én Hector Berlioz, Liszt Ferenc és Richard Strauss munkássága előtt tiszteleg a Bécsi Filharmonikusok nagyszabású szabadtéri koncertje, a schönbrunni Nyáréji Koncert.


A szervezőknek egyedül az időjárás okozhat fejfájást, a koncert napjára ugyanis változékony, esős időt jósolnak az időjárás-jelentések. Rossz idő esetén egy nappal elhalasztják a rendezvényt.
 
Mivel a koncertre a belépés ingyenes, ezért előre helyet foglalni nem lehet, így érdemes időben érkezni, hogy megkaparintsuk az 1500 ülőhely egyikét.

Kapcsolat