A március végi tél viszontagságai - Lassan érkezik a tavasz

29
Mar

Komoly veszteségeket okoztak a szállásadóknak és az utazási szektornak a márciusi havazások. A szokatlanul hűvös időjárás hatására kissé megcsappant az utazási kedv. A vendéglátók és az utazási irodák bíznak abban, hogy az elkövetkező napokban az utazók kedvet kapnak a jelentkezéshez, hiszen lassan betelnek a tavaszi utak és már Pünkösdre is nehéz szabad helyet találni. A Millennium Utazási Irodánál azonban még számtalan lehetőség adódik egy kellemes tavaszi utazáshoz.

Az elmúlt két hétben, főleg mediterrán ciklonok hatására a sokévi átlagot meghaladó csapadékmennyiség hullott és ráadásul, a megszokotthoz képest hűvösebb időjárás miatt, ennek nagy része hó formájában. A 15-ei hosszúhétvégén a hóvihar gyakorlatilag foglyul ejtette az M1-es és M7-es autópályán utazókat, de azon péntek reggelén ezrével fordultak vissza azok is, akik a környező országokban, vagy a Dunántúlon szándékoztak a hétvégét eltölteni. A hévizi, soproni, Bécs környéki szállásadók tömeges visszamondásokkal voltak kénytelenek szembesülni, de hasonló problémákról számoltak be az ausztriai síszállások, a prágai szállodák és a szlovákiai, szlovéniai hotelek, panziók is. 

A vendéglátók gondjait csupán növelte, hogy a hideg alig engedett, sőt másfél héttel később, újabb kiadós havazás érkezett, pont akkor, amikor a tavaszi szünet idején rengeteg család szándékozott útra kelni. A viszontagságos időjárás elbizonytalanította a nem csupán Húsvétkor, hanem az azt követő hetekben utazni szándékozókat, kissé alaptalanul hiszen lassan, ha esővel is, de megérkezik a tavasz, és határainkon túl is - több száz kilométerre a még kissé havas Budapesttől - egyre kellemesebbre fordul az időjárás. 

Az utazási kedv a Millennium Utazási Irodánál is élénken növekszik. Húsvét előtt csokivásárlásos látogatást teszünk Ausztriában, de aki további tavaszi programjainkhoz szeretne csatlakozni, annak sem kell még lemondania a lehetőségről. Rögtön április közepén kellemes osztrák kirándulásra csábítjuk Önöket a Minimundus miniatűr világába, ahova töretlen a jelentkezési kedv, de még akad néhány szabad hely. Azoknak is számtalan lehetőséget kínálunk, akik hosszabb kikapcsolódásra vágynak, hiszen rohamosan közeledik a pünkösdi hétvége, amikor Bécsbe, Prágába, Salzburga, a Plitvicei-tavakhoz vagy akár Rómába utazhatnak velünk, a tőlünk megszokott magas színvonalon, tapasztalt idegenvezetőkkel, tartalmas programokkal.

Ne rémüljünk meg a pillanatnyi, itthoni időjárástól, hanem reméljük, hogyha lassan is, de megérkezik a tavasz, és néhány hét múlva egy kellemes utazáson, szikrázó napsütésben gyönyörködünk Európa és a világ csodáiban, rég elfeledvén, hogy Húsvétkor még majdnem hó esett!

 

Kellemes Húsvéti Ünnepeket és szép tavaszt kíván mindenkinek a Millennium Utazási Iroda!

 

 

A tavaszi utazásainkról, és az azokhoz kapcsolódó esetleges akciókról részleteket a kezdőlapon és az utazások menüpontban, illetve újonnan megjelent katalógusunkban találnak. A tavaszi utakra a helyek már csak korlátozott számban állnak rendelkezésre. Ne maradjanak le!

Kapcsolat