A világ legnagyobb fejfedője épülhet Dubajban

05
May

Rendőrsapka-formájú új rendőrmúzeum felépítését tervezik Dubajban, s ha elkészül, az építmény a világ legnagyobb fejfedőjeként kerülhet be a világrekordok közé.

Az extravagáns múzeumépületet a tervek szerint a dubaji rendőrség főhadiszállása mellett húzzák fel úgy, hogy minden irányból jól látható legyen. Négy szintjén helyeznék el a meglévő rendőrségi múzeum anyagát, emellett az új létesítményben kutathatók lennének a nem titkosított dokumentumok is.

Abdulrahman Rafi vezérőrnagy elmondása szerint már a rendőrség központját már így sok látogató (diákcsoport, delegáció, stb.) keresi fel, s a szokatlan formájú múzeum elkészültével még többet tudnának mutatni az érdeklődőknek.

A szóvivő szerint már a terveket és a költségvetést is jóváhagyták, de egyelőre nem tudni, mikor kezdődhet az építkezés, mert előtte be kell fejezni néhány más, elsőbbséget élvező projektet. A dubaji kormány egyedülálló, és ehhez mi is valami egyedülállóval akarunk hozzájárulni - mondta a szóvivő.

A sapkaalakú múzeum ötlete a dubaji biztonsági erők kettes számú vezetőjének, Dhahi Khalfan Tamim altábornagynak a fejéből pattant ki, már évekkel ezelőtt. A dubaji rendőrség már most is unikális, például a fényűző gépjárműflottáját tekintve.

Az ottani rendőrök olyan luxussportkocsikon furikáznak, mint a 2 millió eurót (közel 620 millió forintot) érő, 430 kilométeres sebességre képes Bugatti Veyron, a Lamborghini Aventador vagy a Ferrari.

Kapcsolat