Albánia a jövő turisztikai ásza lehet

02
Feb

Gyönyörű tengerpart, magas hóval borított hegyek, sosem látott történelmi emlékek, beach és rafting – minden adott, hogy ez a hazánk egyharmadát kitevő ország pár éven belül sláger desztinácó legyen.

A TS Tours szerdai tájékoztatóján azt is megtudhattuk, milyen a közlekedési és a szállodai infrastruktúra.

A befektetők – főleg az Észak-Európából érkezők - már felfedezték maguknak Albániát, kezdenek kiépülni a főleg 3-4 csillagos családi nyaralásra is alkalmas szállodák és az egyéb turisztikai szolgáltatók is megjelentek már – tudtuk meg Márton Károlytól, az Albania Property Group ügyvezetőjétől, akinek helyi irodája segíti a majdan ide látogató turistacsoportokat szervező utazási irodákat. A helyismeret, a kapcsolatrendszer itt különösen fontos.

Az ország biztonságos, újdonsága vonzó, az új építésű vagy rendbe hozott apartmanok legtöbbje közép-európai színvonalú, az időjárás kellemes és az árak megfizethetőek. Vörös Zsolt, a TS Tours képviseletében beszámolt a megközelítési lehetőségekről, a látnivalókról, a szállodákról, a gasztronómiáról.

Az Air Serbia belgrádi leszállással teszi lehetővé, hogy Tiranába jussunk, de a Budapest-Korfu fapados járat is alkalmas Albánia elérésére, ha a korfui leszállás után még megteszünk egy félórás komputat. Mivel az ország egy-két órás távolságban van mind Görögországtól, mind Olaszországtól, kirándulási célpontnak is ideális. Busszal és autóval 15 órás úttal kell számolni Budapesttől, ez az útidő a határátkelések gyorsaságától függ.

A TS Tours, amely eddig főleg izraeli útjairól volt ismert, hamarosan kibocsátja katalógusát, amely már tartalmazza az albániai csomagokat – tájékoztatott Erdős László, a TS Tours ügyvezetője.

 

Kapcsolat