Augusztus: Húzzunk bele a nyárba!

31
Jul

Nem mintha eddig nem lett volna mozgalmas a nyár, de az augusztust rendesen feltöltötték programokkal az egész országban. Összeszedtük nektek a legjobb tippeket erre a hónapra is, hogy tudjatok előre tervezni.


Augusztus 8-án egy izgalmas hazai rendezvény vár mindenkit Zircre, a Bakonyi Betyárnapok és Országos Betyártalálkozó. A kétnapos rendezvényen lesz több más közt népzene, verseny a „legnagyobb betyár" címért, kézműves liget, táncház.

Augusztus 9-től 31-ig tart az idei Balatonfüredi Borhetek, ahol a legjobb Balatoni borászok kínálják híres boraikat a Tagore sétányon. A jó borok mellé Balatoni panoráma, hatalmas platánfák árnyéka és a hazai gasztronómia finomságait kínáló standok is járnak.

11-én indul az év legnagyobb bulija, a Sziget Fesztivál, ahová akkor is megéri kimenni, ha az ember egy koncertet sem néz meg, annyi program van ott.

 Akiket a könnyű zene nem indít meg, azoknak a 13-án kezdődő Kaposfestet ajánljuk. Tudjátok ez az a fesztivál, ahol a világ legjobb zenészei együtt lépnek fel a legkülönfélébb kombinációkban.

Szintén komolyabb élményeket ígér a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál Nyíregyházán, augusztus 16-tól 21-ig.

 A Budai várban, augusztus 16-20-ig tart majd a Mesterségek Ünnepe, ahol testközelből szemlélhetjük a mestereket, amint hagyományos módon készítik dísz- és használati tárgyaikat, ételeiket, eszközeiket. Az idei vendégek a török kézművesek lesznek, akik biztosan hoznak néhány gyönyörűséges kézműves terméket a várba.

Ismét könnyedebb, de nem kevésbé különleges program indul 17-én a rónán, a híres Hortobágyi Hídivásár. A megszámlálhatatlan sok portékát kínáló kézműves kirakodóvásárban lesznek házi készítésű élelmiszerek közvetlenül a termelőtől, háztáji állatok bemutatója, borok, pálinkák, lacikonyha és néptáncbemutatók forgataga egészen 20-ig.

Augusztus 18-tól 21-ig dübörög majd Balatonvilágoson a második B.My.Lake fesztivál, a legtrendibb elektronikus zenékkel. A tavalyi nagyon sikeres volt, úgyhogy a szervezők biztosan rátesznek idén még egy lapáttal a hangulatra.

20-án Állami Ünnep, amikor is tűzijátékba borul az ország. Hazánk minden szegletében megünneplik majd Szent Istvánt, az államalapítást és az új kenyeret.

 Székesfehérváron augusztus 20-tól 24-ig vár mindenkit szeretettel a XIX. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál szabadtéri előadásokkal, zenekari bemutatókkal, utcazenével, nemzetközi folkestekkel, gasztronómiai bemutatókkal és gyermekprogramokkal.

Szintén 20-án indul, de teljesen más jellegű rendezvény a Strand Fesztivál, Zamárdiban. Népzenekarok helyett itt Parov Stelar, John Newman, a Knife Party és nagyon sok hazai zenekar építik majd a hangulatot.

A hónapot és a nyarat a Szegedi Ifjúsági Napok zárja (27-30.) hazai és nemzetközi fellépőkkel, Tisza-parttal, változatos napközbeni programokkal, hajnalig tartó bulikkal.

Két nagy rendezvény kell még megemlítenünk, amik az egész augusztust átölelik, az egyik a fáradhatatlanul színes Budapesti Nyári Fesztivál, ami egészen szeptember 7-ig tart, és már nem is emlékszünk mikor kezdődött. Viszont ezt a rengeteg időt végig feltöltötték izgalmas koncertekkel, szabadtéri színházi előadásokkal.

A másik, hasonlóan izgalmas, kültéri színházas, koncertes, egész hónapon átívelő rendezvény, a Tihanyi Szabadtéri Játékok, mely augusztus 23-ig tart majd.

Kapcsolat