BARLANGOLJUNK: MÁRCIUS A BARLANGOK HÓNAPJA!

14
Mar

Kimagasló évet zártak tavaly a hazai nemzeti parkok, melyben nagy szerepet játszott az itthon.hu-val közösen rendezett Barlangok hava, azaz a márciusi barlanglátogató hónap.


Az idei március sem szólhat másról, mint a föld alatti kincsekről: programok, kedvezmények, helyszínek következnek!
Több mint 1 millió 400 ezer regisztrált látogatót fogadtak 2014-ben a magyarországi nemzeti parkok:  zömében a tanösvényeket, látogatóközpontokat, szakvezetéses túrákat, ökoturisztikai szálláshelyeket és a nemzeti parki rendezvényeket keresték fel. Különösen a Bükki Nemzeti Park látogatói létszáma gyarapodott, 25%-kal több vendéget fogadhattak 2014-ben mint az azt megelőző években.  A Fertő–Hanság, a Duna–Ipoly,  a Körös–Maros és Duna–Dráva Nemzeti Park látogatottsága pedig több mint 10%-kal nőtt. Utóbbibanszámos újdonsággal is megismerkedhetünk 2015 tavaszától.
Hasonlóan a tavalyi barlangos héthez, több kedvezménnyel és különleges programmal készültek a nemzeti parkok.
Az összes kedvezményes programról szóló PDF innen tölthető le
Hazánk látogatható barlangjainak népszerűsítésére indult akcióban ugyanis 10-15-20% és a kiemelt héten 50%-os kedvezményt biztosítanak a barlangtúrák és belépők árából. Így aTapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontot is kedvezményesen nézhetjük meg, különleges éjszakai barlangtúrát és  ingyenes ősrégészeti túrát is tartanak a nemzeti parkokban.

Az Aggteleki Nemzeti Parkban március minden szombatján filmvetítést tartanak, a barlangi túrákat pedig jelentős kedvezménnyel látogathatjuk.
TIPP! Az Aggteleki és Bükki Nemzeti Park Barlangjairól és Észak-Magyarország föld alatti látnivalóiról bővebben itt lehet olvasni.
Színes programokkal, éjszakai kalandtúrákkal, kőzetcseppentéssel, -karcolással, geobotanikai túrával készül a barlangos hónapra a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.

A Balatonnál három barlangot is felfedezhetünk a látogatóközpont mellett
A Duna-Ipoly Nemzeti Parkban interaktív geológiai bemutatón vehetünk részt „Föld alatti világ a főváros alatt" címmel, lesz és tanösvény-bejárás, és a barlangi mentős csapattal is megismerkedhetünk.
Manótúrára várják a legkisebbeket a Duna-Dráva Nemzeti Parkban, ahol családi programokkal egész évben találkozhatunk például a különleges Denevérmúzeumban.
Ősrégészeti túrákkal és számos kedvezményes barlanglátogatással kedveskedik a Bükki Nemzeti Park: az Anna- és a Szent István-barlangot ebben a hónapban egységesen 700 Ft-ért járhatjuk be.

Forrás: itthon.hu

Kapcsolat