Eladták az olasz kísértet-szigetet!

15
May

Gazdára talált a Velence közelében található titokzatos és gyönyörű Poveglia sziget, ahol a középkorban a pestises betegeket zárták karanténba és temették el sokszor élve, és ahol a 20. században egy elmegyógyintézet működött. A városi legendák szerint a szigeten még mindig kísért az ott megkínzott emberek szelleme.


A szigetet egy olasz üzletember vette meg 513 ezer euróért (155 millió forint) az olasz államtól, amely hasonló ingatlanok eladásával próbálja csökkenteni az adósságát. A terület a hatvanas évek óta teljesen lakatlan, de egy csomó romos, kísértésre tökéletesen alkalmas épület áll rajta – például egy 17.  századi templom, egy kórház, egy elmegyógyintézet és egy börtön is. Egy helyi történész szerint az évszázadok során több százezer embert temettek el a kis szigeten, amit ezért a köznyelvben csak a Holtak szigeteként emlegetnek.

Az elhagyatott szigethez számtalan titokzatos történet fűződik, és szakértők szerint ez az egész világon az egyik legkísértetiesebb hely. Kering például egy történet arról, hogy az elmegyógyintézet egyik orvosa éveken át kínozta pácienseit, majd öngyilkosságot kísérelt meg, és levetette magát egy toronyból. Ebbe azonban nem halt bele, hanem egy titokzatos szellemköd ölte meg, és azóta persze ő is a szigeten kísért. A kísértetjárta helyekkel foglalkozó Ghost Adventure készítői is felkeresték a szigetet, ahol az egyik műsorvezetőt megtámadta valamilyen gonosz és erőszakos entitás.

A szigetért a Velencében élők egy csoportja nemzetközi internetes gyűjtést indított, a 160 ezer résztvevő azonban az árverésig csak 420 ezer eurót tudott összeszedni.
A szigettulajdonos Luigi Brugnaro sajtótájékoztatóján kijelentette: azért vásárolta meg a szigetet, hogy Poveglia Velencéé maradhasson. Mint mondta, nem akarja az amerikaiaknak vagy az araboknak eladni új szerzeményét és a szigeten nem tervezi luxusszálloda építését sem. Hozzátette: azt szeretné, ha a velenceik segítenének neki feltámasztani az évtizedek óta elhagyatott szigetet, ehhez Luigi Brugnaro szerint további 20 millió euró szükséges.
Poveglia az árveréstől számított 30 nap múlva lesz az üzletember tulajdona. A szigetre pályázó velencei lakossági csoport máris jelezte, hogy az árverést érvénytelennek tekinti, mivel szerintük az alig több mint félmillió euró nem fedi Poveglia értékét.

Kapcsolat