Ez lenne a világ legnagyobb turistacsoportja?

12
May

Egy kínai nagyvállalat vezetője egészen más szintre emelte a csoportos utazás és az incentive utazás fogalmát: nemrég 6400 alkalmazottjával együtt látogatott el Párizsba.

A Tiens Group tulajdonosa a cég fennállásának huszadik évfordulójára találta ki a párizsi giga-nyaralást, amire az alkalmazottak több mint felét, egészen pontosan 6400 főt fizetett be - egy turnusban. Amellett, hogy ez egy igazán nagyvonalú és hatásos motivációs gesztus a dolgozók felé, persze okos reklámfogás is.

No, de nézzük a számokat, mert azok mutatják csak igazán, hogy mekkora kaliberű is volt ez a négynapos párizsi vakáció. A résztvevők 84 repülőgéppel jutottak el a francia fővárosba, ahol 146 buszt szállította őket, később pedig két TGV vonatot is kibéreltek nekik a Riviéráig. Ami a szállást illeti, Párizsban 140, Cannes-ban pedig 79 négy- és ötcsillagos szálloda összesen kb 5000 szobáját foglalták le.

A szokásos látnivalók megtekintése és lefotózása mellett a kínai csoport természetesen vásárolt is, a híres Lafayette áruház például egy napra kizárólag az övék volt, és más helyeken is különleges előkészületek mellett fogadták őket. A kiemelt figyelem persze megtérült: a Tiens Group különleges jutalomútja kb. 13-20 millió eurós turisztikai bevételt hozott Franciaországnak, ami egyébként is a világ leglátogatottabb országa.

További érdekesség, hogy a 6400 fős csoport felállított egy Guiness-rekordot is, de nem a világ legnépesebb turistacsoportja vagy az univerzum legmonumentálisabb csapatépítő hétvégéje kategóriába kerültek be, hanem legnagyobb levegőből is olvasható, emberek alkotta feliratot sikerült összehozniuk Nizzában, melyben természetesen gáláns munkaadójuk neve is szerepelt.

 

Kapcsolat