Felújítják a Spanyol-lépcsőt!

10
Apr

A Róma történelmi városközpontjában levő, százharmincöt fokból álló lépcső restaurálása egy éven belül megkezdődik és két évig tart majd.

Másfélmillió eurót (mintegy 450 millió forintot) ajánlott fel a Bulgari divatház az olasz főváros egyik jelképének tartott Spanyol lépcső helyreállításának finanszírozására.


A magyarul Spanyol-lépcsőnek nevezett lépcsősor olaszul a Trinita dei Monti névre hallgat a tetején álló templom után. Spanyolnak a lépcső alatti teret nevezik az egykor itt levő spanyol nagykövetség miatt. A lépcsőt 1725-ben XIII. Benedek pápa avatta fel az akkori szentév alkalmából.

A Bulgari divatház nem véletlenül támogatja a Spanyol-lépcső restaurálását. A megalapításának 130. évfordulóját ünneplő Bulgari csütörtök este nyitja újra a Spanyol lépcsővel szemközti via Condotti elegáns vásárlóutcában felújított butikját. A megnyitón részt vesz a Bulgari jelenlegi márkaarca, az olasz származású Carla Bruni volt topmodell, aki egy 7-8 millió eurót érő drágakőnyakláncot visel majd.

Az első Bulgari-ékszerboltot az örmény származású Sotirio Bulgari (eredeti nevén Sotirios Voulgaris) 1884-ben nyitotta meg a római Sistina utcában a Spanyol lépcső tetején.

Kapcsolat