Görög adósság - MUISZ: a nyaralóhelyeken semmit nem érezni a gazdasági eseményekből

26
Jun

Az előfoglalási időszak adatai és az érintett hazai utazásszervezők információi alapján az idei nyári szezon egyik legkedveltebb tengerparti úti célja Görögország.

A nyaralóhelyeken semmit nem lehet érezni a gazdasági eseményekből - mondta Bakó Balázs, a MUISZ kommunikációs bizottságának tagja. Kiemelte: a regisztrált utazási irodákon keresztül foglalók ki- és visszautazása, és a gondtalan kint tartózkodása teljes mértékben biztosított.

Görögországot várhatóan még több hazai utazó látogatja meg mint az elmúlt években - tette hozzá. A magyarországi turisták legnagyobb része utazási csomagokat választ, buszokkal és charterjáratokkal utazik. Az utazásszervezők által még jóval a szezon előtt, jellemzően a múlt év végéig lefoglalt heti 20-25 charter repülőjárat, valamint számos busz szállítja az utasokat a szintén hónapokkal ezelőtt szerződésekben lekötött, a görög szigeteken és a szárazföldön található szálláshelyekre - mondta.

Megemlítette, hogy a görög szállodaipar teljes egészében magánkézben van, ezáltal a helyi szálláshely tulajdonosoknak is a legmesszebbmenő érdeke a minél sikeresebb szezon és ehhez kapcsolódóan a vendégek teljeskörű elégedettsége. A nyaralóhelyeken semmit nem lehet érezni a gazdasági eseményekből. Mindezek következtében Görögország pénzügyi helyzetétől és az ezzel kapcsolatos tárgyalások kimenetelétől függetlenül a kiutazó magyarok teljes biztonságban vannak, nincs ok a pánikra.

Forrás: MTI

Kapcsolat