Harry Potter Park nyílik Oszakában

02
Jul

Évente 2 millió látogatót várnak a július 15-én nyíló, 108 hektáron elterülő Harry Potter kalandparkba Oszakában.


A közel 500 millió dollárból épülő japán Harry Potter világ J. K. Rowling világhírű regénysorozatát és az azokon alapuló filmeket varázsolja valósággá a látogatók számára. A világ második Harry Potter parkja számos új élményelemmel gazdagabb lesz az orlandói parknál.

A park legfőbb látványossága az ikonikus Hogwart kastély, a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola, melyet teljes egészében felépítettek, így a látogatók beléphetnek az osztálytermekbe és  Dumbledor irodájába.  A tetőkön hó, az ablakokban különleges fények jelennek meg a legmodernebb képalkotó technológiák révén. A látogatók a sorozat varázsló városában, Rofmortsban is sétálgathatnak, valamint repülhetnek a kastély felett, felülhetnek a Hogwarts Express-re.

A japán élményparkban az orlandói parkhoz képest újdonság lesz a Fekete tó és valódi baglyok, melyeket levelek kézbesítésére képeztek ki, mint a könyvben. A lelkes rajongók Ollivander boltjában megvásárolhatják a hozzájuk illő varázspálcát és számos más Harry Potter relikviát, és kipróbálhatják a Három Seprűnyél fogadó minden finomságát is.

Forrás: turizmus.com

 

Ha már Harry Potter, akkor szíves figyelmükbe ajánljuk londoni programunkat, a Harry Potter világában utunkat.

Kapcsolat