Hotel vagy Könyves(polc)bolt?!

27
Oct

Is-is, de mégis inkább az előző! Bizony az egyik nemrégiben megnyitott japán szálloda tematikája alapján, nem ad egyszerű választ az utazóban felmerülő kérdésre.

A nemrégiben kialakított japán szállás hangulatában teljességgel könyvesbolt szerű, sőt kialakításában már-már olyan érzésed lehet, mintha egy könyvespolcon hajtánád nyugovóra a fejed! Persze ez a fajta "kaland" csak hab a tortán a kíváncsi utazó számára, aki napról napra szembesülhet az európai szemnek furcsa japán szokások, szubkultúrák valamelyikével!

Képzeld csak el milyen kellemes módon ringathatod álomba magad utazásod során, ha egy fárasztó és élményekben gazdag nap után kedvenc könyvedet olvashatod. Sőt ha megismerkednél az adott ország kultúrájával, nevezetességeivel, még időben megteheted és felkészülhetsz másnapra, hiszen rengeteg Japánról szóló útikönyvet találhatsz a polcokon! (Reméljük egyszer eljut a hostelbe és méltó helyre kerül a valaha készült legjobb magyarnyelvű útikönyv japánról!)

Kétféle szállást tudsz ebben a különleges hostelben igénybe venni:

  • a kompakt méretű "polc" csupán 200x85 cm, amit mi biztosan nem ajánlunk, ha hajlamos vagy a klausztrofóbiára, persze ha az igazi kapszulahotel élményt szeretnéd megismerni, akkor épp ideális.
  • a valamivel tágasabb 205x 129cm-es fekhely.

Az árak 32 $-tól 52 $-ig mozognak éjszakánként, ami figyelembe véve a japán árakat, és környék könnyű megközelíthetőségét, -nem beszélve a hostel különleges hangulatáról- egész jónak mondható.

A furcsa hostel, még meg sem nyitotta kapuit a különleges szállást kereső utazók előtt, de máris 1700 japán és angol nyelvű könyvet olvasgathatunk mielőtt nyugóvóra térnénk. Ti kipróbálnátok?

Kapcsolat