Ingyenes Wifi épült Velencében

30
Oct

Ingyenes vezeték nélküli internet került kiépítésre Velencében, amelyet a helyi lakosok és a vállalkozások ingyenesen vehetnek igénybe.

Velencében ingyenes Wifi hálózatot építettek, amely a „Free ItaliaWiFi” projekt keretében valósult meg. A projekt célja egy ingyenes vezeték nélküli szélessávú hálózatokból álló országos rendszer kiépítése. A projektet többek között Róma, Velence és Szardínia kezdeményezte.

A Velencében nemrégiben megvalósult ingyenes wifi internetet a helyi lakosok és vállalkozások díjmentesen vehetik igénybe, míg a városba érkező turisták jelképes díj ellenében használhatják. Városszerte 200 Wifi routert telepítettek, a fix és mobil csomópontokat a Magyarországon is ismert ABB épített ki. A nagyteljesítményű Wifi hálózat napi 200 gigabyte adatforgalom lebonyolítására és 40 000 előfizető kiszolgálására képes.  

A modern technológia folyamatos online jelenlétet biztosít a felhasználóknak, hiszen a rendszer egyedülálló kiépítésének köszönhetően két frekvencia között sem szakad meg a kapcsolatot, automatikus átállásra képes. Még a keskeny, kanyargós utcákban is magas jelerősség mellett böngészhetnek az internetezők.

Az ingyenes Wifi hálózat kiépítése során kiemelt elvárás volt, hogy a jelet a Canal Grande-n közlekedve is fogni lehessen, ugyanis Velence lakosai átlagosan naponta 30 percet töltenek vízibuszokon, a csatornán közlekedve.

A kiépített ingyenes Wifi hálózat nem csúfítja Velence látképét, hiszen a telepítés során arra is ügyeltek, hogy azok jól illeszkedjenek a környezetbe és alkalmazkodjon a város műemléki környezetéhez.

Kapcsolat