Ismét a gyerekeké a Hajógyári-sziget

20
Jun

A Generali Gyerek Sziget harmadik hétvégéjén visszaköltözik a Hajógyári- szigetre és ennek örömére talán az egyik legpazarabb – és szokás szerint ingyenes-programkínálattal várja fiatal és már nem annyira fiatal rajongóit.

Itt lesz a Rippel fivérek Mozgásakadémiája, Rézerdő lakói, a muzikálisabb lurkókat a Vacka Rádió és a Kis hableány gyermekmusical szórakoztatja majd, az aktívabbakat többek között kutyafrizbi-bajnokság, Artista iskola Bohóctanoda és a kézműveskedés kötheti le. Hétvégén tehát irány a Hajógyári-sziget, szombaton és vasárnap 10-18 óráig mindent lehet.

Szombaton Rutkai Bori és a Hébe-Hóba Banda produkciójával múlathatják majd az időt a lurkók a a vakáció első hétvégéjén, vasárnap pedig Méhes Csaba és a Brass in the Five: A rézerdő lakói előadása várja őket. A nagyszínpad komoly táncos programmal is készül: umcaccázni fognak a táncoslábú lurkók, angol keringő, bécsi keringő szól a hangfalakból, a kedvenc mesék legszebb zenéire keringhetnek a kis kisasszonyok és kis gavallérok. A programok sokszínűsége alapján bátran állíthatjuk, hogy sok-sok foglalkoztató helyszín között az egyik legnépszerűbb a Kézműves Palota, amely ezen a hétvégén is új műhelymunkákkal rukkol majd elő. Az Újrahasznosító Műhelyben színes samponos, és tusfürdős flakonokból készülhetnek kulcstartók, ékszerek, tejesdoboz-pénztárcák, érdemes színes flakonokkal érkezni. A Gépszobor Műhelyben használt alkatrészekből műalkotások jöhetnek létre, az Agyagozó Műhelyben pedig agyagtárgyak, de bogyókból, magvakból terménybábokat is készíthetnek a türelmesebbek, és idén is elmerülhetnek a habkarton-építészetben. Az eddigi években óriási sikerrel szerepelt a Dog Chow Disc Dogathon, azaz a frizbis kutyák nemzetközi versenye, és várhatóan idén sem lesz ez másképpen: Repülő kutyák, látványosság öt számban, szombaton és vasárnap is. Az Artista-Tanoda vendégei a Rippel fivérek, akik az artisták - és remélhetőleg a Generali Gyerek Sziget visszatérő látogatói - körében legendás Mozgásakadémiájukkal érkeznek ismét. Idén is kipróbálhatóak lesznek a cirkuszi mutatványok legsajátabb eszközeit: lengőkötél, trapéz, tisu (vászon, amelyen a magasba csavarodhatsz), gumiasztal, kötéltánc, egykerekű bicikli; az erő és ügyesség próbái várnak minden vállalkozó kedvű látogatót a Bohóctanya közvetlen szomszédságában.

A hello holnap! liget szintén az újrahasznosításnak szenteli a hétvégét, lesz Textilkert pillepalackfával az Ökoszínpadon pedig Ki mit tud? Folyatódik a játékadományozás is , most a kórházban ápolt daganatos betegségben szenvedő gyerekek számára . A felajánlások egy része - plüss játékok, mesekönyvek - közvetlenül a beteg gyerekekhez jutnak majd. Várják továbbá a kórházpedagógusok munkáját segítő eszközöket: pl. különböző festékeket, színes ceruzákat, társasjátékokat, DVD-ket, mese CD-ket. A felajánlásokat a Telekom Jótékony játékgyűjtő konténerénél lehet leadni, a Generali Gyerek Sziget Nagyszínpada mellett.

A részletes programért http://sziget.hu/gyereksziget/programok oldalon érdemes böngészni és a szervezők ismét azt kérik, hogy autó helyett tömegközlekedéssel vagy kerékpárral érkezzenek a látogatók.

 

Forrás: turizmus.com

Kapcsolat