Ismét lesz Magyarország-parádé Ausztriában

27
Apr

A tavalyi sikeres linzi magyar napok után idén június 26. és 28. között a stájerországi Graz lesz a helyszíne annak a koncentrált Magyarország-bemutatkozásnak, amely során a szervezők minden érzékszerv számára élvezetessé és átélhetővé teszik Magyarországot.

Az 'Auf nach Ungarn/Fel Magyarországra' szlogen jegyében megrendezendő 3 napos kulturális- és turisztikai nagyrendezvényre Magyarországról több tucat kézműves, borász, turisztikai szolgáltató, gasztronómiai vendéglátó, mezőgazdasági termelő, hungarikumok előállítói, előadóművészek, valamint zenei- és tánccsoportok érkeznek, hogy bemutassák hazánk kulturális-, turisztikai- és gasztronómiai kincseit.

A korábbi tapasztalatok alapján komoly imázsformáló hatással is jár a rendezvény, amelyen hazánk a tradícióira büszke, ugyanakkor különleges egyediséget ígérő nemzet modern arculatával jelenik meg.

A három nap alatt 80-100 ezer látogatóval számolnak a szervezők. A nagyszabású szabadtéri Magyarország-prezentáció az MT Zrt. kezdeményezésére, Graz város, valamint az ausztriai magyar képviseletek (Nagykövetség, Balassi Intézet – Collegium Hungaricum, MT Zrt.), továbbá a grazi tiszteletbeli konzulátus és a kulturális egyesület együttműködésében, illetve a Népművészeti Egyesületek Szövetségének operatív és szakmai közreműködésével valósul meg.

Felvonul számos turisztikai régió a teljes kínálatával, továbbá közel másfél tucat színpadi előadást élvezhetnek az érdeklődők, amelyek során minden aspektusból terítékre kerül zenei kultúránk, a modern feldolgozású hagyományos népzenétől a jazz-funk-blues irányzatig. Stájerország meghatározó utazásszervezői, valamint az ÖBB ugyancsak kitelepülnek magyarországi turisztikai ajánlataikkal, hogy a hazánk iránti fokozott érdeklődés rögtön utazásra váltható legyen. A tavalyi tapasztalatok alapján az ilyen típusú rendezvények fokozott turisztikai érdeklődést- és forgalmat generálnak a bemutatott turisztikai desztinációkban, fenntartható módon.

Látványos tánc, népművészeti és zenei produkciók, nyereményjátékok teszik majd változatossá a színpadi bejelentkezéseket, míg a játszóház és gyermekprogramok kitelepülésével kicsik és nagyok egyaránt közel kerülnek Magyarországhoz, a magyar kultúrához. A két Európai Kulturális Főváros, Graz és Pécs ismét randevút ad egymásnak, önálló pavilonban mutatkozik be a Zsolnay Kulturális Negyed.

A grazi magyar kulturális egyesület közreműködésével Csárdás-flashmob táncoltatja meg a város lakosságát, hogy mindenki számára maradandó és inspiráló élményként maradjon meg az egyedülálló grazi magyar bemutatkozás. A SPAR áruházlánc ugyancsak „magyaros hetet" hirdet a rendezvény idejére, s áruválasztékából kiemelten népszerűsíti a magyar termékeket.

A magyar nagykövetség a stájerországi politikai- és gazdasági élet meghatározó szereplői számára fogadást és üzleti fórumot szervez az Auf nach Ungarn programsorozat keretében. A rendezvény hivatalos megnyitójára június 26-án 16 órakor kerül sor, a Graz főterén felállított nagyszínpadon.

Kapcsolat