Izland: vendégszeretetből jeles

14
May

Izland nemrég különleges szolgáltatást indított azoknak, akik szeretnék meglátogatni az országot. A leendő turisták felmerülő kérdéseire személyesen a helyi lakosok válaszolnak a neten keresztül.

Biztosan sokaknak ismerős a helyzet, amikor az ember eldönti, hogy mi lesz a következő úticélja, majd nekilát minél több mindent megtudni a kiszemelt helyről. Ismerősök, barátok, útikönyvek, beszámolók, kommentek, értékelések - mindenfelől jönnek a infók, de azért mégiscsak az lenne a legjobb, ha a olyasvalaki tudná megválaszolni a kínzó kérdéseinket, aki ott él, és mindennél jobban ismeri a helyi viszonyokat.

Ez jutott eszébe az Inspired by Icelandnek is (ez amolyan izlandi országimázsért felelő szervezet), amikor elindította legújabb szolgáltatását, az Ask Guðmundur névre keresztelt speciális tudakozót. A dolog lényege, hogy az Izlandra készülő utazókban felmerülő kérdéseket hét tősgyökeres izlandi lakos válaszolja meg, az ország hét régióját képviselve. Így igazán autentikus forrásból tudhatjuk meg, hogy mit érdemes megnézni a környéken, ahová készülünk, vagy hogy milyen vastag kabátot vigyünk magunkkal az északi túrára.

A kérdéseket az Inspired by Iceland közösségi oldalain (Facebook, Twitter) lehet feltenni az #AskGudmundur hashtag használatával, a segítőkész helyiek pedig igyekeznek mindenre személyesen válaszolni. A legközérdekűbb vagy épp legszokatlanabb érdeklődéseket hetente összefoglalják egy videóban, amit a YouTube-on bárki megnézhet.

A különleges infócenter egyébként onnan kapta a nevét, hogy a mind a hét munkatárs a Guðmundur / Guðmunda keresztnevet viseli, mivel ez a leggyakoribb izlandi név.

Kapcsolat