Kritikus az árvízhelyzet Közép-Európában

03
Jun

Az évszázad árvizére készülnek Közép-Európában. Kérjük az Ausztriába, Csehországba vagy Németországba készülőket, hogy figyeljék a híradásokat, és ne induljanak el az érintett területekre!

Az évszázad árvizére készülnek a közép-európai országok. Németországban Bajorország, Baden-Württemberg, Türingia és Szászország több településén már elrendelték a katasztrófariadót. A legsúlyosabb helyzet a bajor-osztrák határon fekvő Passauban alakult ki, ahol három folyó, a Duna, az Inn és az Ilz találkozik. A történelmi városrészt már csak hajóval lehet megközelíteni.

Csehországban is szükségállapot van érvényben, Prága belvárosát már elöntötte a Moldva, ezért a helyi hatóságok azt kérik, hogy akinek nem feltétlenül szükséges, ne utazzon a cseh fővárosba.

Ausztriában a Duna, az Inn, és a Salzach mentén is magasabb árhullámra készülnek, mint a 2002-es volt. Bécs, Klosterneuburg, és Kritzendorf Dunához közeli részein a lakosságot már felszólították, hogy hagyják el otthonaikat. Steyr városa is víz alatt van. Drámai a helyzet a Salzburg tartományi Pinzgau térségében is, ahol két embert eltűnt, miután földcsuszamlás sodorta őket magával.

Kérjük az érintett térsébe készülő utasainkat, hogy folyamatosan tájékozódjanak az aktuális helyzetről, és ha tehetik, ne utazzanak el a kritkus területekre.

Forrás: www.index.hu

Fotó: MTI / EPA / Filip Singer

Kapcsolat