Különleges szaunák nyíltak Miskolctapolcán

03
Jun

A teljesen felújított Miskolctapolcai fürdő első látásra fura építményekkel gazdagodott: az óriáskúp alakú szaunák tetején medencék is vannak!

A Miskolctapolcai Strandfürdő a tíz évig tartó újjáépítés után az előző hétvégén ismét megnyitotta kapuit. A felújítás a környezetbarát Green City elvek alapján folyt, és mindvégig szem előtt tartották a fürdő régi arculatának és hangulatának megőrzését. Így természetesen megmaradt a jellegzetes kagylót formázó kupola a szabadtéri medence fölött, ami mellé legalább ennyire különleges új építmények kerültek.

Nevezetesen három fordított kúp alakot formázó objektum (amik leginkább egy óriási kávéautomata gigantikus műanyagpoharaira hasonlítanak), amiknek a látványon kívül funkciójuk is van: szaunázni lehet bennük. A faborítású szauna-tornyok 15 és 17 négyzetméteres alapterületűek, a formájukon túl pedig az az igazi különlegességük, hogy a tetejükön napozó és medence is helyet kapott, így egy kiadós izzadás után a fürdő fáinak lombkoronájával egy magasságban frissülhetnek fel a vendégek.

Az egyedi szaunák mellett a ráncfelvarráson átesett fürdő kapott egy 50 x 25 méteres, tízsávos úszómedencét lelátóval együtt, egy minden igényt kielégítő, egész évben nyitva tartó wellness részleget, valamint homokos strandröplabda- és lábteniszpályákat is.

kep

kep

kep

kep

 

 

Kapcsolat