Megjött a tavasz - A Millenniumhoz is

09
Apr

Ki kellett szurkolnunk, ki kellett várnunk, de a meteorológusok azzal bíztatnak, a héten megindul a felmelegedés, és a hét végére már a télikabát is mostanra igencsak kiérdemelt helyére vonulhat - a szekrénybe!

 

Az idei március bíztatóan indult, de az enyhe időjárást egymást üldöző, rengeteg havat, nagy hideget hozó mediterrán ciklonok űzték el. Dideregtünk a nemzeti ünnepen, de még Húsvétkor is, a felhők befészkelték magukat az ország fölé. Április 8.-án Hétfőn, viszont kisütött a nap, és a hét végére jelentősebb felmelegedés várható.

Ahogy az idő kellemesre fordul, azonnal megnő az utazási kedv is. Szorosak az összefüggések, hiszen, amíg Húsvétkor fagyoskodtunk, aki tehette, trópusi utak után érdeklődött, olyan célpontot választott, ahol biztosra mehet. Az enyhülő időjárás szépen visszafordítja a figyelmet a kézelfoghatóbb desztinációkra, az európai városlátogatásokra, körutazásokra és kalandtúrákra. Ajánlunk néhányat:

 


Ha már természet, rögtön itt van nekünk a Medve-szurdok. Májusban, hogy a hótaposó azért otthon maradhasson. Egy túra az Alpokban?

Inkább víz közelébe menjünk? Akkor mi lenne, ha a Plitvicei-tavakhoz vinnénk? Egy hajókázás a Kozjak-tavon, vízesés-mustra. Még akad néhány helyünk!

Legyen mégis egy város? Egy főváros? Bécs, Prága vagy netán Róma? Jöjjön el velünk Schönbrunnba, vagy egy sörhétvégére Prágába! Vagy, mivel úgyis előfoglalási akció van, akár Velencébe, Rómába és Firenzébe egyszerre, mert hát Rómát látni...

 

Akárhogy is, a tavaszi utak felpörögtek, a helyek lassan betelnek. Nehogy otthon maradjon, most hogy végre szép az idő!

Kapcsolat