Melyek lettek idén a világ legjobb légitársaságai?

24
Jun

Július közepén, a Paris Air Show-n osztották ki az idei évben is a World Airline Awards legjobbjainak járó elismeréseket. A Skytrax szavazásán 18 millió légiutas vett részt a világ 160 országból, akik 41 indikátor alapján értékelhették a több mint 200 légitársaságot.

Az "Év Légitársasága" az Emirates lett, az utasok szavazatai alapján; a World Airline Awards díjkiosztó ünnepségen a társaság vehette át a világ legjobb légitársaságának járó díjat. A legrangosabb elismerés mellettt a társaság további díjakat is kapott, az Emirates lett a Közel-Kelet legjobb légitársasága és az övék a világ legjobb fedélzeti szórakoztatása is. A tavalyi és tavalyelőtti világelső Qatar Airways az idei évben összesítve a második helyet szerezte meg. Emellett a Qatar Airways-é lett még a világ legjobb business kabinja, és a világ legjobb business class lounge-ja, valamint övék a legjobb személyzet a Közel-Keleten.

Tim Clark, az Emirates elnöke és fedélzeti kollégái
Ahogy 2012-ben, úgy az idei évben is a Singapore Airlines szerezte meg a harmadik helyet, amelyet a legjobb ázsiai légitársaságnak is megválasztották. Érdemes megjegyezni még az idei toplista alakulásáról, hogy most először került a legjobb 10 közé a Garuda Indonesia, amely 8. helyezett lett.

A világ 10 legjobb légitársasága:
Emirates
Qatar Airways
Singapore Airlines
ANA All Nippon Airways
Asiana Airlines
Cathay Pacific Airways
Etihad Airways
Garuda Indonesia
Turkish Airlines
Qantas Airways


Az AirAsia az idei évben is a világ legjobb diszkont légitársasága lett, míg Európa legjobbjának a fapados szegmensből a Norwegiant választották, utóbbi az easyJettől szerezte meg sok éve tartó elsőségét.

A Cathay Pacific Airways nyerte a világ legjobb fedélzeti személyzetének járó elismerést.

A globális listán negyedik helyen végzett ANA All Nippon Airways másik két elismerést is kapott: a reptéri szolgáltatások és a legtisztább fedélzet kategóriában lett a legjobb.

A World's Best Leisure Airline címet idén a Thomson Airways vitte el.

A World's Most Improved Airline kategória nyertese az orosz Transaero Airlines lett, a kutatás során termékeire, szolgáltatásaira egyaránt jobb szavazatokat kapott, mint a korábbi években, és előrébb végzett az összesített listán is.

2013 legjobb regionális légitársaságának pedig a Dragonairt választották.

 

Forrás: Turizmus Online

Kapcsolat