Nem fogja elhinni, hogy ki lett a 2016-os riói olimpia hivatalos partnere

04
Apr

Jövőre megtapasztalhatják a riói olimpiára érkező nézők és sportolók, hogy milyen az igazi brazil vendégszeretet. Az olimpiai játékok hivatalos szállásadó partnere ugyanis az Airbnb lett.

Három versenyző közül az Airbnb nyerte meg azt a pályázatot, melyben a 2016-os riói olimpia hivatalos szállásadó partnerét keresték. Az Airbnb így 20.000 szobát fog biztosítani az augusztus 5-21-ig tartó játékok idejére a látogatók és a sportolók számára.

Az online otthonkiadással foglalkozó weboldal olyan szállásszolgáltató versenytársakat utasított maga mögé, mint a Hotel Urbano és az Alugue Temporada.

A szerződés egy lényeges lépés afelé, hogy a köztudatba még inkább bevezessék az Airbnb-t. A szobák szolgáltatása mellett a cég valószínűleg az olimpia egyik hivatalos szponzora is lesz.

Eddig még sosem fordult elő az olimpiai játékok történetében, hogy a szervezők az ideiglenesen megnövekedett szállásigény miatt a helyi közösséghez fordultak volna extra szobákért. Sőt, a 2012-es londoni olimpia idején az ingatlantulajdonosok komoly büntetéssel számolhattak szobáik vagy lakásaik kiadása esetén.

Az Airbnb termékigazgatója, Joe Gebbia elmondta: „Körülbelül 380.000 néző várható a riói olimpiára, mi pedig készen állunk arra, hogy fogadjuk őket és megmutassuk nekik, hogy milyen a tradicionális és autentikus brazil vendégszeretet.”

Joe Gebbia – aki 2008-ban társalapítója volt az Airbnb-nek San Franciscóban – hozzátette, hogy Rio de Janeiro a cég egyik fő desztinációjának számít Párizs, New York és London után. A 2014-es foci VB alatt körülbelül 100.000 külföldi vendég talált magának szállást az Airbnb rendszerében, jövőre pedig az olimpiai játékok hivatalos weboldalának jegyárusító platformjába lesz beépítve az Airbnb, ahol már szállást is lehet majd foglalni.

forrás: turiymusonline.hu

Kapcsolat