Nemzeti Vágta 2014

13
Sep

Idén sem marad el a magyar tradíciókra épülő, történelmi hangulatú lovasverseny, mely egyszerre hagyományőrző és hagyományteremtő, országos kulturális esemény.


A Nemzeti Vágtán a magyar városok, falvak, régiók által nevezett lovak és lovasok mérkőznek meg, hogy ismertséget és dicsőséget szerezzenek. Az Andrássy úton igazi vásári forgatag fogadja a több tízezer látogatót, ahol az induló települések standjaikon mutatják be büszkeségeiket, helyi termékeiket, kultúrájukat, szokásaikat. A Vágta Korzó különleges turisztikai élményt nyújt kicsiknek, nagyoknak egyaránt, az Országkonyha pedig ízelítőt ad a magyar vidék változatos ételeiből. A Vágta Korzó és az 56-osok terén felállított gyermekjátszó délelőtt 10-től lesz nyitva a rendezvény ideje alatt.

Szeptember 19-21. – Budapest – Hősök tere, Andrássy út, 56-osok tere

Nem maradnak el természetesen a Nemzeti Vágta hagyományos elemei sem, mint a Fogatvágta, a Díjugratás, a Kocsitoló verseny, a lovas bemutatók és a Történelmi Gála. A Nemzeti Vágta döntője mellett a két legnagyobb közkedvelt versenyszám a Jótékonysági Sztárfutam, illetve a Nemzeti Vágta PreVital Nemzetközi Futam ígérkezik. A Sztárfutam győztese az OTP Bank jóvoltából ebben az évben is rendkívüli támogatáshoz juttathat egy általa kiválasztott alapítványt.

Nincs még egy olyan rendezvény, mely két nap alatt a város egyik legforgalmasabb, és ikonikus műemlék terén, képes volna felépíteni a nagyszabású, korszerű versenypályát és tribünrendszert, megrendezné e különleges rendezvényt, majd nyom nélkül lebontaná a lovas pályát és a nézőteret egyaránt.

A 2014. évi, sorrendben a hetedik Nemzeti Vágta a magyar huszárság legendás hírű alakja, a legöregebb szolgálatot teljesítő huszár, Skultéty László strázsamester emléke előtt tiszteleg majd.

 


Forrás: vagta.hu

Kapcsolat