Óriási LEGO ház épül Dániában

10
Jun

Hatalmas élmény- és oktatóközpontot épít a híres játékgyár Billundban, az eredeti Legoland szomszédságában. A 30 emeletes épület 7600 négyzetméteren várja majd az önfeledt szórakozásra vágyókat kortól függetlenül.

A napokban hozták nyilvánosságra a nagyszabású beruházás látványterveit, amely a tervek szerint 2016-ra készül majd el. A LEGO-t gyártó cég hosszútávú terve nem kevesebb, minthogy Billund-ot a gyerekek fővárosává tegye. Ezt a célt szolgálja az új komplexum is, ahol kiállítási területek, kávézók, tetőkertek, hatalmas közösségi terek és természetesen üzletek is várják majd a LEGO szerelmeseit.

A cég tulajdonosa, Kjeld Kirk Kristiansen szándéka az, hogy az új központ az önfeledt szórakozáson túl hasznos ismereteket is átadjon a gyerekeknek, és játék közben tegyenek szert tudományos tapasztalatokra. "A LEGO ház a játék múltját, jelenét és jövőjét hivatott bemutatni, és biztos vagyok abban, hogy fantasztikus hely lesz. Úgy gondolom, hogy a LEGO fejleszti az innovatív gondolkozást, a gyerekek kreativitását és kézzelfogható, gyakorlati tudást ad nekik." - mondta Kristiansen a hivatalos sajtótájékoztatón, ahol a szórakoztatóközpont látványterveit is bemutatták. Az épület természetesen megjelenésében is emlékeztetni fog a népszerű építőkockára.

Billundba Magyarországról is indulnak közvetlen repülőjáratok.

Forrás: Origo, LEGO

Kapcsolat