Őszre elkészül Gyula új, családi élményfürdője

21
Jun

A Gyulai Várfürdő Kft. az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával megépülő új, családi élményfürdő bokréta-ünnepét tartotta szerdán, éppen egy évvel az alapkőletétel után. A közel 2,4 milliárd forintos beruházás a tervek szerint 2013 őszén kerül átadásra.

A Gyulai Várfürdő fejlesztése egy nap híján éppen egy éve kezdődött el. A megvalósítás során az épület elérte a legmagasabb pontját, mely alkalomból a tradíciókat követve bokréta-ünnepet tartottak szerdán az épülő, családi élményfürdőben.

Az ünnepségen Dr. Görgényi Ernő, Gyula Város polgármestere és Gajda Róbert országgyűlési képviselő, Gyula Város alpolgármestere (a tulajdonosok képviseletében), Barkász Sándor, a Békés Drén Kft. ügyvezetője és Molnár Ferenc, a Swietelsky Magyarország Kft. projektvezetője (a kivitelezők képviseletében), továbbá Boros László Attila, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója (a megrendelő képviseletében) közösen kötötték fel a szalagokat a bokréta-fára, melyet toronydaru helyezett el az épület legmagasabb pontján.

A résztvevők áldomást ittak az épületre, majd kiürített poharaikat a készülő medencék egyikébe dobták, hogy a szilánkok szerencsét hozzanak a létesítménynek, az építtetőnek és a kivitelezőnek. Dr. Görgényi Ernő polgármester a projekt műszaki megvalósításáért felelős munkatársainak munkáját méltatta.


Az új, fedett, közel 900 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkező, 6.338 m2 alapterületű élménykomplexum kivitelezését egy háromtagú csoport végzi. A Swietelsky Magyarország Kft., a Modinvest Kft. és a Békés Drén Kft. vesz részt a megvalósításban.

Az új, családi élményfürdő

A két, már meglévő szabadtéri gyógymedence a részben föléjük húzott új árnyékoló előtetővel kapcsolja össze a gyógyulás élményét a szórakozással. Az új komplexumban lévő egyik medence formája egy halra emlékeztet. A számtalan élményelem - sodrófolyosó, állómasszázsok, fekvőmasszázsok, víz alatti masszázs, gejzírek, buzgárok, nyakzuhanyok, vízfüggönyök mellett családi-, rafting navigatour csúszdát és wide slide csúszdát is élvezhetnek a vendégek. A bátrabbak merészségüket is próbára tehetik a trambulinon, amelyről egy 4 méter mély ugrómedencébe csobbanhatnak.A kényeztetés sem marad el: az épület keleti részében pezsgőpadok, buzgárok és egy vízi bár létesül.

A Gyulai Várfürdő - a gyógyvíz miatt ide látogató vendégek mellett - várhatóan 2013 őszétől már télen-nyáron fogadhatja a szórakozni, pihenni és kikapcsolódni vágyó családokat, fiatalokat az élményfürdő megépítésének köszönhetően.

 

Forrás: Turizmus Online

Kapcsolat