Pénteken nyit az első adventi vásár Bécsben

11
Nov

2013. november 15-én nyit az első adventi vásár Bécsben, amellyel hivatalosan is megkezdődik a karácsonyi szezon Bécsben.

Több mint 2 héttel az adventi időszak előtt, már november közepén nyit az első karácsonyi vásár Bécsben, amikor városszerte közel 20 helyen várják az adventi árusok az érdeklődőket. A legnépszerűbb látnivalók, a körutak, a sétáló utcák és számos nevezetesség mind karácsonyi fényekbe borulnak, a forró puncs és bor illata már messziről a vásárokba csalogatja az érdeklődőket.

2013. november 15-én több helyszínen nyitnak az első adventi vásárok. A belvárosban, az Am Hof téren Bécs legrégebbi karácsonyi vására kerül megrendezésre évről évre, ahol a gasztronómiai kalandozások mellett kortárs és antik tárgyak, fából készült képek, festett üvegek és hasonló kézzel készített ajándékok széles választékával várják az árusok az érdeklődőket.

Bécs egyik külvárosi negyedében, a Spittelbergen is ekkor veszi kezdetét a hagyományos karácsonyi vásár, immáron 25. éve. Az alig 10 perc sétára található városközponttól igazi téli vándorút vezet egy télies falun keresztül a vásárba, ahol iparművészeti ajándéktárgyak sokaságával várják az érdeklődőket.

Az adventi vásárok nagy része egy nappal később indul, városszerte több mint 20 helyszínen, amelyek Karácsonyig várják az ide utazókat.

Kapcsolat