Pünkösd után kezdődik a Colosseum felújítása!

16
Apr

Róma leghíresebb épületét május 20-án állványozzák fel. A felújítás előreláthatólag három évig fog tartaniIdeje volt. Még a rómaiak sem várhatják el világhírű amfiteátrumuktól, hogy az idők végezetéig álljon, holott így is csaknem kétezer éves. A kor azonban megviselte, szó szerint összetörte. Ha nem segítenek neki, hamarosan darabjaira hullik. De Colosseum nélkül nem lehet Róma!

A helyreállítása május 20-án kezdődik meg. Hosszú-hosszú halogatás után. Végre-valahára.

Utoljára a második világháború tájékán volt nagyobb renoválás a világhírű amfiteátrumon, azóta viszont egyre lazulnak a kövek, egyre több a repedés, omladozik a folyosók mennyezete. Az épület állapota lassan-lassan már a turistákat veszélyezteti.


A restaurálás összege körülbelül 25 millió Euróra rúg, amely összeget egy firenzei vállalkozó ajánlotta fel Róma városának. 

A felújítás első üteme előreláthatólag három évig húzódik majd, melynek keretében a külső falak újulnak meg, és újra vasrácsot kapnak az egykori kapuk, az árkádok is. Majd a színpad renoválásával folytatják, és ha minden a tervek szerint halad, néhány év múlva talán újra arra használhatják majd a híres arénát, amire teremtetett: a nép szórakoztatására. Az akusztika adott, a lelátók évezredesek, a közönség pedig, bár több ruhát aggat magára, mint az I. században, de ugyanúgy igényli a cirkuszt mint egykoron. Reméljük, a világ leghíresebb cirkuszának újra megadatik az esély, hogy ezt nyújtsa nekik!

 
Ha még a felújítási munkák megkezdése előtt szeretne egy gyönyörű képet csinálni a Colosseumról, akkor pedig ne feledje: május 16.-án indul a Millennium Utazási Iroda Rómát látni programja. Fakultatív programunkon, idegenvezető segítségével barangoljuk végig az öreg aréna csodálatos árkádjait. Bővebben >>

Mert Róma nincsen Colosseum nélkül, és a Colosseumot is egyszer látni kell!

Kapcsolat