Rejtélypark épül Felsőtárkányban

27
Jun

Közel 450 millió forintos uniós, illetve állami támogatásból épít "rejtélyparkot" a Bükk lábánál, a Heves megyei Felsőtárkányban.

Bükki Rejtélypark egy több mint 2,5 hektáros ősfás erdőterületen épül meg részben szabad területen, részben a fák között, biztosítva a tematikus park „elveszett világot” mintázó atmoszféráját - áll a cég közleményében.
A parkban olyan, védőfelszerelés és felügyelet nélkül önállóan használható attrakciókat alakítanak ki, mint a Labirintusváros, felfüggesztett fészkek, vízesés mögött nyíló barlang, kisebb csúszdák és az egész területet behálózó hágcsók, függőhidak.
A park egyik legjelentősebb eleme a labirintusváros, amely a fák közötti házak, ösvények, kerítések, hidak szövevénye. A tervezés során fontos cél volt az útvonalak variálhatósága, így biztosítva minden alkalommal új élményt a visszatérő vendégek számára - hangsúlyozta a beruházó.
A park másik legnagyobb kiterjedésű eleme a csillagudvar és a hozzá kapcsolódó vízesés udvar, illetve a vízesés mögötti barlang, ahol rendezvényeket tartanak. A park további udvaraiban aktív és kényelmesebb tevékenységekre egyaránt lehetőség lesz, így a több méter magas hálórendszeren mászkálásra, fészkekben való függeszkedésre, az elveszett világ romjai közötti célba dobásra – áll a közleményben.
Az Új Széchenyi Tervben meghirdetett Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése című pályázat keretében megvalósuló beruházás a tervek szerint 2013. decemberben fejeződik be.

 

Forrás: Turizmus.com

Kapcsolat