Rendezvények Ausztriában

11
Jun

Ausztria idén is fesztiválok és kiállítások gazdag választékát kínálja: karikatúramúzeum, kertkiállítás, Liszt-fesztivál, Schubert-fesztivál, Rembrandt - Tizian - Belotto és a Hühenrausch kiállítás.

Mordillo

A kremsi Karikatúramúzeum november 22-éig várja látogatóit, ahol egy nemzetközileg is elismert kiállítás keretében mutatja be a Mordillo-univerzumot, több mint 100 eredeti darabon keresztül. A kiállítás lehetőséget nyújt, hogy a Mordillo világát, Ausztriában elsőként, vázlatokon és rajzokon keresztül ismerjük meg. Egyedülálló élmény az egész családnak.

 

Raidingi Liszt-fesztivál

Az ősz végéig tartó raidingi Liszt-fesztivál 2015-ben 10. szezonját ünnepelheti. A repertoárban olyan kedvenceket vonultat fel, mint Boris Giltburg, Muza Rubeckyté, Kirill Gerstein, Miki Yumihari, Boris Bloch vagy mint az ünnepelt Elisabeth Kulman, Ildikó Raimondi és Herbert Lippert.

 

Felső-Ausztriai kertkiállítás Bad Ischl-ben

A kertkiállítást a császári kastélyhoz tartozó császári kertbn rendezik meg, ami 60 éven keresztül szolgált Ferenc József császár és Erzsébet királyné nyári lakhelyéül. Díszes vírágágyások, botanikus kertek, álomba illő tájak és egy romantikus város fogadj a látogatókat.

 

Schubertiade

A májustól októberig tartó, legjelentósebbnek mondható, Schubert-fesztivál különdöző kamarakoncertekkel, zongora- és dalestekkel szórakoztatja a közönséget a Hohenemsben, valamint Schwarzenbergben. Kiegészítésként kóruskoncertekkel bővül a repertoár.

 

Höhenrausch

Idén a Höhenrausch témája "A madarak titka". Az elmúlt években a kiállítás a város házai felett futó "magaslati sétaúttal" és játékos művészeti installációival az OÖ Kulturquartier, Felső-Ausztria kulturális centrumának védjegyévé vált.

 

Rembrandt - Tizian - Bellotto

Savoyai Jenő herceg téli palotájának kiállítása a Drezdai Képtárból kereken 100 mesteművet mutat be olyan híres művészektől, mint Rembrandt, Tiziano, Bernardo Bellotto és Anthonis van Dyck.

 

forrás: austria.info

Kapcsolat