Shrek-park nyílik Londonban

09
Apr

A Shrek-filmsorozat sikere nyomán a zöld ogrénak szentelt látványosság nyílik Londonban.

A DreamWorks filmstúdió a brit főváros több látványosságát, így a London Eye óriáskereket, a Madame Tussaud's panoptikumot és a SeaLife akváriumot is üzemeltető Merlin céggel társul az új attrakció megvalósítására.

A parkot a Temze déli partjára telepítik, ahol a Merlin több attrakciója is helyet kapott. Itt áll az óriáskerék, az új látványosság pedig a tengeri akváriummal osztozik majd a London County Hall épületén.

2023-ig összesen hat Shrekkel foglalkozó témapark létesítését tervezik világszerte.

Elsőként a londoni nyílik meg, 2015 nyarán.


A közel kétezer négyzetméteres Shrek-park vendégei interaktív módon ismerhetik meg az ogre újabb kalandját, amelynek forgatókönyvét a DreamWorks csapata dolgozza ki. A látogatók kalandozás közben a mesefigurák által benépesített belső udvarban találkozhatnak Shrekkel és barátaival, és a Madagaszkár, a Kung Fu Panda és az Így neveld a sárkányodat hőseivel is.

A négy Shrek-film globálisan több mint 3,5 milliárd dolláros bevételt hozott a jegypénztáraknál. Jeffrey Katzenberg, a DreamWorks animációs stúdiójának főnöke a közelmúltban úgy nyilatkozott, valószínűleg egy ötödik epizód is születik majd. Mint mondta, egyelőre pihentetik a szériát, de tervezik egy újabb epizód elkészítését.

Kapcsolat