Szamárfül Fesztivál a Zsolnay Negyedben

12
Aug

A III. Szamárfül Fesztivál augusztus 22-24. között vár kicsiket és nagyokat Pécsre, a Zsolnay Kulturális Negyedbe. Idén is kifejezetten a gyermekek lesznek a középpontban, de azért minden idelátogató talál izgalmas és érdekes programot. Lesz Ének Iskolája, pizsamaparti, Alma együttes és még falmászás is!


A Szamárfül Fesztivál idei különlegessége, hogy augusztus 22-én, a 0. napon a TV2 nagysikerű tehetséggondozó műsora, Az ének iskolája költözik le Pécsre. Az este 18 órakor kezdődő műsorban fellép többek között a győztes, Berki Artúr, valamint Kenedi Veronika, Tóth Kiara és Varga Vivien, a fiúk közül pedig Dénes Roland, Mata Ricsi és Radics Jani.  A koncertből természetesen a tanári kar sem maradhat ki, akiket ezen az estén Szandi képvisel majd.

A fő gyerekkoncert azért az Alma együttes fellépése lesz augusztus 23-án, hiszen a zenekar sok vidámsággal fűszerezett műsorában nevetve tanítják a gyerekeket, miközben felhőtlen és tartalmas szórakozást nyújtanak az egész családnak. Minden dalolni, kacagni és táncolni vágyó gyermeknek és gyermeklelkű felnőttnek ott a helye!

A tavalyi pizsamás séta sikere után ebben az évben ismét, az Alma együttes koncertje után 21 órakor a Pirogránit udvaron gyülekeznek a gyerekek, és felkészülnek a Nagy Éjszakai Pizsamás Varázsútra. Vagyis a magukkal hozott pizsamába beöltöznek, az itt összeszerelt üvegcsében mécsest gyújtanak – s Márta Istvánnal és más vezetőkkel indulhat a kalandtúra. A szülők csak a gyerekcsapat után következnek!
A séta során bekukkanthatnak a Zsolnay Kulturális Negyed legizgalmasabb és legrejtettebb zugaiba, és mindez természetesen meséléssel, énekléssel kötődik össze.

Ha már Szamárfül Fesztivál, akkor vidám szamárfület mutat a Negyed a fesztivál legfontosabb látogatóinak, a gyereknek, és persze a szülőknek-nagyszülőknek is, verssel, dallal tánccal, no meg síppal, dobbal és nádihegedűvel. A Szélkiáltó együttes koncertje augusztus 24-én 17 órakor kezdődik a Ginkgo téren!

És még mennyi minden történik két nap alatt!

Idén is nagy hangsúlyt kapnak az egészséges életmódra nevelő sport programok, lesz vívás a PTE-PEAC Vívószakosztály kiváló vívóinak – Berta Dániel junior világbajnok és Tóth Gergely kadét világbajnok – részvételével, pingpong a Tüke Sport SE segítségével, de falmászásban, jógában is kipróbálhatják magukat kicsik és nagyok.

 A fesztivál ideje alatt az Elektronikus modelljármű játékpark is ingyenesen lesz látogatható. Hi-tech autópályák, rádióirányítású járművek és modellvasút terepasztalok között mindenki kipróbálhatja ügyességét és versenyképességét – korra és nemre való tekintet nélkül.

A Színezz zenét! program, Tettamanti Zsófia és a Mezítlábas Zenészek interaktív audiovizuális játéka a Szépművészeti Múzeummal együttműködésben jött létre az Erker, a Cézanne majd a Caravaggio kiállítás alapján.

A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület három helyszínen állatbemutatókkal, állatsimogatókkal várja a kisgyermekes családokat.

A Planetáriumban mesélnek a csillagokról, kalandozhatunk a csillagos égbolton, de megkereshetjük helyünket a világegyetemben, vagy rátalálhatunk az állatokra is!

Kapcsolat