Téli kirándulóhelyek

12
Jan

Télen hagyjuk hátra a bringát, irány a sípálya, a melegedők, hütték, szánkópályák és a téli erdő! Legjobb célpontjaink lesznek a Kékestető, Mátraszentistván, Bánkút - Lillafüred és Szilvásvárad.

Kékestető 

Az ország legmagasabb pontján igazán friss a levegő, kiválóan lehet sielni, szánkózni, nagyokat túrázni. Az egész évben látogatható TV-torony kilátója mellett a Tető étterembena jó mátrai ízek mellé fantasztikus panoráma is jár. Megfelelő hóviszonyok esetén szerdán, pénteken és szombatonként esti-éjszakai sielésre is vállalkozhatunk. A sípálya mellett található He-Do körbár különleges atmoszférájával a szezon egésze alatt izgalmas kikapcsolódást nyújt a téli sportokban megfáradt vendégeknek.  


Mátraszentistván

Aki szeretne megtanulni sielni  vagy a csemetéjét szeretné lécre állítani, annak a mátraszentistváni Sípark síikolája a  legjobb családi téli kiránduló célpont a Mátrában. Összegezve: hóágyúzott sípályák, gyerekfelvonók, játékos síoktatás, hófánkpálya, rönkház étterem és büfé, azaz igazi alpesi hütte feeling az egész család számára.

 

Bánkút és Lillafüred

Bükk - Bánkút, Lillafüred, Bükkszentkereszt. A család minden tagja szerezhet élményeket magának. Bánkúton sípályák és kellemes hegyvidéki fogadó várja a tél szerelmeseit, Lillafüreden a barlangok is látogathatóak télen, és mikor befagy a Hámori-tó, akkor a csúszkálás is indokolt. A Palotaszálló melletti függőkert télen is szép sétáló-kiránduló hely.

Sőt, a Lillafüredi télnek létezik egy extrém olvasata is, amenyiben rászánjuk magunkat a sziklamászásra. Bükkszentkerszten pedig télen is lehet gyógyteákat vásárolni Gyuri bácsinál, valamint a falu határában érdemes felkeresni a gyógyító köveket és a gyógyító fákat, melyeknek pozitív energiái télen is feltölthetik a szervezetünket.

Szilvásvárad

Az országosan is TOP családi kirándulóhely, a szilvásváradi Szalajka-völgy télen is ideális.

Igazi családi program Szilvásváradon, a Szalajka-völgy bejáratától induló 250 méter hosszú gyakorló sípálya, melyyerekeknek, tanulóknak ideális, itt tényleg megtanulható a síelés, a felvonózástól a lesikláson át – külön snowboardparkban – a hódeszkázásig, de a szánkózáshoz is adottak a feltételek. Csak hideg kell, hiszen hóágyú, hótaposó gép képes tökéletes körülményeket tud varázsolni, ráadásul esti, éjszakai sízésre is alkalmas, hiszen kivilágítható. Ez év közepétől Szilvásváradon ingyenes a parkolás, így a sípálya parkolója is.

Forrás: itthon.hu

Kapcsolat