Történelmi élménypark nyílik Sümegen

18
Jun

A Közép-dunántúli régió első történelmi élményparkja nyílik júniusban a sümegi Hotel Kapitányhoz tartozó élményközpontban.

A többi között középkori hadigépeket, történelmi játszóparkot és támadó török ostromtábort magában foglaló létesítmény mintegy 100 millió forintos beruházásához a Kapitány Holding Kft. az Új Széchenyi Terv turisztikai szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázatán nyert 50 százalékos támogatást.
A különleges tárgyak a törökök ellen folytatott háborúk időszakában használt játékokat és hadieszközöket idézik, a parkban elhelyezett harci eszközöket, játékokat magyar mesteremberek készítették. A Történelmi Élménypark négy fő részből áll: az európai uniós biztonsági szabályoknak megfelelő játékokat felsorakoztató gyermek játszópark mellett hadigép-kiállítás, támadó török ostromtábor és a középkort idéző könyveket, öltözeteket kínáló ajándéküzlet mutatja be a középkor világát. A témapark emellett kulturális missziót tölt be, különleges állandó és vándorkiállításoknak is otthont ad. A nemzetközi szablyabemutató, a hadigép-kiállítás és az ősi mesterségek bemutatása élő történelemórák megtartását is lehetővé teszi.
A park átadásával új élményforrással bővül a régió turisztikai kínálata, amely leginkább a családdal utazókat csábítja majd hosszabb tartózkodásra.


Forrás: MTI

Kapcsolat