Twisterezni nem csak játékból lehet

08
Jul

Itt az ítéletidő, kiadták a piros riasztást az ország csaknem egész területére. Lehet, hogy csak a nagy meleg miatt, de egyből eszünkbe juthat a Twister című film vad tornádóinak tombolása.

Mindegy, csak enyhülést hozzon! Gondolod legyintve, pedig ez már egyáltalán nem az a kellemes kis twister, ami miatt kínos mosoly ül ki az arcunkra, ha barátaink előtt véletlenül szóba kerül a hétvégi buli estéje. A népszerű filmben a természet vad, fékevesztett tombolása, döbbenetes energiával jelzi, hogy hol is helyünk a világban, ha az időjárás a kevésbé kellemes arcát fordítja felénk.

Mégis van valami csábíttó ebben a veszélyes erőben, ami számtalan embert vonz. Közelébe merészkedni a pusztíttó tombolásnak és szembenézni saját határainkkal:  az adrenalin, a veszélyérzet, az intenzív testközelből érezhető élmény mind-mind közre játszik abban, hogy valaki a rabjává váljon a viharok vad táncának.

Sőt, az amerikai kontinensen külön specializálódott viharvadász túrákon vehetnek részt azok, akik arra vágynak, hogy közvetlenül  "leüvöltse a hajukat" a természet. A szezon általában májustól júniusig tart a Tornado Alley-nek nevezett óriási területen, ami a Sziklás hegység és az Appalache-hegység között fekszik.

Több cég, regeteg megoldást kínál annak, aki komolyan érdeklődik a viharok iránt: a lehetőségek szinte végtelek, hiszen résztvehetünk neves szakemberek által tartott oktatásokon, fotós túrákon pezsdíthetjük fel Flickr oldalunk népszerűségét vagy akár rendelhetünk méregdrágán saját igényeinkre szabott kalandot is.


A kifejezetten erre a célra felkészített járművek, tapasztalt viharvadászokkal, meterológiai szakemberekkel a fedélzetükön teszik színessé az amúgy is vérpezsdíttően izgalmas túrát. Azt gondolhatnád, csak egy megszállott réteget érdekelhet ez az őrült kaland?! Gondold újra!  Az adott túrák szinte egytől egyig televannak a világ minden tájáról érkező turistákkal, már szezonokra előre. 

De ne aggódj itthon is találhatsz szelídebb körülmények között lelkes viharvadászokat, bár nálunk szerencsére nem jellemző a természet ilyen mértékű megnyílvánulása és reméljük ez így marad a mai délután érkező vihar esetében is.

Forrás: Pinterest

 

Kapcsolat