Új bejáratot kap a restaurálás előtt álló Colosseum

24
Jun

Egy hónapon belül megkezdődhet a római Colosseum régóta tervezett helyreállítása. Addig is felújítják a műemléket övező régészeti terület kapuit.

A római régészeti felügyelőség már igent mondott a Colosseum restaurálásának elindítására. Ha az ezzel kapcsolatos közbeszerzési pályázatokat vizsgáló bíróság is szabad utat ad, a világ és Olaszország egyik legismertebb ókori műemlékének helyreállítása akár már július közepe előtt megkezdődhet - jelentették a római napilapok.
A restaurálás első fázisa az amfiteátrum északi oldalának árkádjait érinti. A Tod's olasz divatcég által finanszírozott munka a tervek szerint 915 napig tart és 6 és fél millió euróba kerül.
A helyreállítás alatt a műemlék folyamatosan látogatható lesz. Ezzel egy időben július végén egy harmadik, új bejárat nyílik a Colosseum és a Palatinus-domb alkotta régészeti területen. Az új kapu a Forum Romanumon levő Titus-diadalív közelében található. Felújítják a Capitolium-dombbal szomszédos "régi" bejáratot, amelyet modern csarnokká változtatnak turista találkozóponttal, ajándékbolttal és napelemes energia-szolgáltatással. 
A Róma központjában levő Colosseum és a környező ásatási terület a leglátogatottabb olaszországi műemlékegyüttes, évi ötmillió turista keresi fel.


Forrás: MTI

Kapcsolat