Újdonságok a történelmi helyszínen

20
Mar

A classic.Esterházy programsorozat és a partnerintézmények izgalmas új utakat, irányokat és célokat jelölnek ki. Április és november között minden hétvégén különleges koncertélményben lehet részünk.

Az ellentétek egymásra hatása különleges dolgok létrejöttét eredményezheti. A látogatókat ide csábító vonzerőt egyrészt a történelmi és kultúrtörténeti szempontból kiemelkedő fontosságú Esterházy-kastély jelenti, másrészt az éppen ötéves évfordulóját ünneplő, folyamatosan megújuló, aktualitását megőrző koncertsorozat. A classic.Esterházy programsorozat és a partnerszervezők izgalmas új utakat, irányokat és célokat jelölnek ki. Április és november között minden hétvégén magas színvonalú és különleges élményben lehet részük a látogatóknak.

A fellépők között világsztárok lesznek hallhatók, például Isabelle Faust, Marlis Petersen, François Leleux és a Cuarteto Casals. A Camerata Salzburg, a Concerto Köln és a Müncheni Kamarazenekar nagyszerű zenei élményt ígérnek. A program kiemelten kezeli Joseph Haydn és Johann Nepomuk Hummel egykori udvari karnagyok műveit. A két komponista szerzeményeinek egy része történeti hangszereken fog megszólalni. A vonósnégyes, amely a classic.Esterházy programsorozat központi eleme, még nagyobb hangsúllyal szerepel, hiszen minden szezonban kitűnő muzsikusok kapnak meghívást az Esterházy-kastélyba, hogy a program házi zenekaraként működjenek közre. A 2015-16-os évad rezidens zenekara a számos díjjal kitüntetett Schumann Quartett lesz, amely 2016-ban ősbemutatón is fel fog lépni. A kastély és szerteágazó folyosói, termei, tágas parkja varázslatos hangulatot biztosít a borkóstolóval összekötött sétakoncerthez és a nyári piknikkoncertekhez. Számos új kezdeményezés, például az ismert szopránénekesnő, Marlis Petersen mesterkurzusa, valamint az Esterházy Magánalapítvány által támogatott Pannon Ifjúsági Zenekar projektje színesíti a zenei kínálatot hangsúlyozva az Esterházy-kastély szerepét a kortárs kulturális élet aktív központjaként.

 

forrás: http://esterhazy.at

Kapcsolat