Vége a tülekedésnek: fix ülőhelye lesz a Wizz Air-utasoknak

02
Apr

Nem kell többé tülekedni a legjobb ülőhelyekért a Wizz Air járatain: hamarosan mindenki automatikusan kap egy ülőhelyet, amelyet díj ellenében megváltoztathat.

2015. május 4-től a kijelölt útvonalakon, május 19-től pedig az összes Wizz-útvonalon lehetővé teszi a diszkont légitársaság az ingyenes ülőhelyfoglalást, amely április 8-tól a foglalási folyamat részévé válik. Ez azt jelenti, hogy a repülőjegy megvásárlásánál a rendszer automatikusan kiosztja az utas ülőhelyét, amin díj ellenében változtathat, ha az nem tetszik neki.

A Wizz Air szomszédos ülőhelyeket fog kiosztani azoknak, akik közös foglalással, együtt utaznak, amennyiben erre van lehetőség. Az utasok megváltoztathatják az ingyenes ülőhelyfoglalásukat, és választhatnak egy másik ülőhelyet díj ellenében (a díjak 1 eurónál kezdődnek), ezt megtehetik a wizzair.com oldalon vagy a Wizz mobilapplikáció segítségével bármely időpontban, de legkésőbb 3 órával a járat indulása előtt. A keresettebb ülőhelyeket magasabb díjért lehet majd lefoglalni a rendelkezésre állás függvényében, a foglalások sorrendjében, ilyenek például az extra lábtérrel rendelkező és az első sorokban található ülőhelyek, amelyek lehetővé teszik, hogy az utas érkezés után gyorsabban elhagyhassa a gépet.

A légitársaság május 4-től a kijelölt útvonalakon vezeti be az ülőhelyfoglalást (Budapest-Barcelona, Katowice-London Luton, Bucharest-Dortmund), majd ezt követően május 19-től a Wizz Air mind a 360 útvonalán bevezetésre kerül, összesen 37 ország 110 repülőterét érintve.

Azon utasok számára, akik április 8. előtt foglalnak az érintett járatokra, az utasfelvétel során lesznek kiosztva az ülőhelyek, míg azok az utasok, akik Wizz extra lábtér szolgáltatást tartalmazó, már meglévő foglalással rendelkeznek, további költség nélkül választhatják majd ki ülőhelyüket.

A Wizz Premium és WizzPrivilege Pass tagsággal rendelkező utasok ingyen választhatják majd bármely ülőhelyet, és a jövőben is élvezhetik majd az elsőbbségi beszállás előnyeit, amely lehetővé teszi, hogy elkerüljék a sorban állást. Április 8-tól a Wizz Air csökkenti az elsőbbségi beszállás szolgáltatás árát 2 euróra.

Forrás: turizmusonline.hu

Kapcsolat