Vidámpark épül Velencében

04
Nov

Október 31-én került bemutatásra a projekt, amely szerint Vidámpark épül Velence egyik szigetén. A Veniceland névre keresztelt vidámparkban a szórakozás mellett a kultúra és a tudomány is kiemelt szerephez jutna.

Október végén döntöttek egy velencei látvány- és vidámpark létrehozásáról, amely San Biagio szigetét életében jelentős változásokat hozna. A tervek szerint ugyanis egy 40 000 négyzetméter vidámpark épülne Velence egykori szemétégetőjének helyén, amely immáron 30 éve áll elhagyatva. A vidámpark ambiciózus álmot valósítana meg, új élményekkel töltené fel a Velencében érkező turistákat, élénkítené az idegenforgalmat San Biagio szigetén, valamint közel 500 embernek teremtene új munkalehetőséget.

A Veniceland névre keresztelt vidámpark célja a szórakoztatás mellett a kultúra és a tudomány ötvözése. Velence és a lagúnák történetét újfajta módon ismertetnék meg a szórakozni vágyó turistákkal, ugyanis a vidámparkon belül egy 3D-s virtuális múzeumot hoznának létre.

Velencébe évente mintegy 24 millió turista látogat el. A vidámpark projekt vezetője tervei szerint az első évben napi 11 ezer látogatóval számolnak, azonban a legmodernebb technológiával rendelkező élményparkban már 5 éven belül a duplájára nőne a forgalom.

Velence polgármestere, Giorgio Orsoni ugyanakkor aggodalmát fejezte ki a Veniceland projekttel kapcsolatban. „Velence nem vidámpark” – fűzte hozzá a polgármester, aki szerint a San Biagio szigetére tervezett óriáskerék rontaná a város látképét.

A velenceiek különösen ügyelnek a város látképének megtartására. Korábban már a Velencéhez közeli Margherában is leállították a bírálók az olasz származású divattervező, Pierre Cardin projektjét, amely szerint egy Palais Lumiere névre keresztelt 300 méter magas felhőkarcoló került volna megépítésre. 

Kapcsolat